1988 tog Autofric ett första steg in i tillverkningen av maskiner för reningsverk

Autofric slog rot när Jan Åslund och hans dåvarande partner började använda den nyligen förvärvade verkstaden i Råda för svetsning och enklare reparationer åt lokala kunder. Några år senare anslöt Krister Axelsson till teamet. Hans praktiska erfarenheter från bil- och motorcykelbyggen skulle visa sig vara en viktig katalysator för Autofrics utveckling. Genom hans expertis och teamets gemensamma intresse för VA-industrin tog Autofric ett första steg in i ett nytt affärsområde – tillverkning av maskiner för reningsverk.

1988 markerar en betydelsefull milstolpe då företaget tog sig an det första produktionsuppdraget för reningsverk. Resultatet blev lyckat och det banade väg för en allt tydligare och mer definierad riktning för Autofrics verksamhet. Genom ett nära samarbete med slutkund utvecklades prototyper som blev så lyckade att de kan anses som början till den verksamhet vi ser idag.

Fler nyheter

Flytten från bensinmacken till nuvarande lokaler

Autofrics snabba tillväxt ledde till att den gamla bensinmacken blev för liten, och 2003 flyttade företaget till större lokaler. Flytten innebar en intensiv period med nyrekryteringar och investeringar i ny utrustning.

Läs mer

Vi expanderar med nya lokaler i Råda

För att möta den ökande efterfrågan på våra produkter och nå våra visioner har vi valt att expandera vår verksamhet med nya tillverkningslokaler i Råda, strax utanför Hagfors.

Läs mer

Låt oss lära känna Lars-Eric Byqvist

Genom några snabba frågor och svar bekantar vi oss med Lars-Eric Byqvist, teamleader över spiralavdelningen på Autofric. 

 

Läs mer

Egen segmenttillverkning skapar nya möjligheter

Autofric tar ett stort kliv in i framtiden genom att investera i en ny, avancerad bockningsmaskin för skruvsegment – den enda av sitt slag i Sverige. Jesper Christoperson, Business Development & Sales, berättar hur satsningen kommer att förbättra produktionen och erbjudandet till våra kunder.

Läs mer

Egenutvecklade maskiner för reningsverk markerade Autofrics etablering i VA-Industrin

I början av 90-talet beslutade Autofric att utvidga produktportföljen med skruvar för reningsverkens pressar. Eftersom maskiner saknades på marknaden togs beslutet att utveckla egna.

Läs mer

Investering i framtiden med ny maskin för bockning av skruvsegment

För att svara upp mot nya kundkrav har vi utvecklat vår kapacitet för tillverkning av transportskruvar med individuella skruvsegment. Med vår nya bockningsmaskin för skruvsegment kan vi nu kan hantera hela tillverkningsprocessen internt.

Läs mer

Stort tack till alla som besökte vår monter på IFAT 2024

Vi är tillbaka i Sverige efter en fantastisk vecka i München på IFAT 2024!

Läs mer

Vi är ISO 14001-certifierade

Vår ISO-certifiering är ett bevis på att vårt miljöarbete utförs och dokumenteras enligt standarden för ISO 14001. Det är viktigt inte bara för oss, utan också för våra kunder, leverantörer och andra aktörer.

Läs mer

Startskottet ljöd 1984

1984 köpte Jan Åslund och hans dåvarade partner en gammal bensinmack i Råda. Tanken var att macken skulle fungera som verkstad för hobbyverksamhet. Istället blev det starten på den blomstrande verksamhet som Autofric är idag.

Läs mer