Egen segmenttillverkning skapar nya möjligheter

Autofric tar ett stort kliv in i framtiden genom att investera i en ny, avancerad bockningsmaskin för skruvsegment – den enda av sitt slag i Sverige. Jesper Christoperson, Business Development & Sales, berättar hur satsningen kommer att förbättra produktionen och erbjudandet till våra kunder.

Att tillverka transportskruvar med individuella skruvsegment förbättrar möjligheterna att skapa skräddarsydda lösningar i alla tänkbara former och material. Tillverkningen kan också utföras med en precision som är svår att nå med traditionella tillverkningsmetoder. Autofric har under många år erbjudit möjligheter till spiraler med unika segment.

Bockningen av skruvsegment, som är en väsentlig del av tillverkningsprocessen, har vi fram till idag inte haft möjligheter att utföra själva. Med den nya bockningsmaskinen tar vi full kontroll över hela tillverkningskedjan.

Självständigheten bär med sig många fördelar, både för oss själva och för våra kunder. Att kunna agera oberoende av andra aktörer ger oss effektivare tillverkning men också kortare produktionstider och säkrare leveranser. Med full kontroll över värdekedjan kan vi också, utan att tumma på kvaliteten, säkerställa kostnadseffektivitet genom hela processen och konkurrenskraftiga priser.

Vår maskin blir den enda av sitt slag i Sverige vilket ger oss nya affärsmöjligheter och en starkare position på marknaden.

Fler nyheter

Vi expanderar med nya lokaler i Råda

För att möta den ökande efterfrågan på våra produkter och nå våra visioner har vi valt att expandera vår verksamhet med nya tillverkningslokaler i Råda, strax utanför Hagfors.

Läs mer

Låt oss lära känna Lars-Eric Byqvist

Genom några snabba frågor och svar bekantar vi oss med Lars-Eric Byqvist, teamleader över spiralavdelningen på Autofric. 

 

Läs mer

Egenutvecklade maskiner för reningsverk markerade Autofrics etablering i VA-Industrin

I början av 90-talet beslutade Autofric att utvidga produktportföljen med skruvar för reningsverkens pressar. Eftersom maskiner saknades på marknaden togs beslutet att utveckla egna.

Läs mer

Investering i framtiden med ny maskin för bockning av skruvsegment

För att svara upp mot nya kundkrav har vi utvecklat vår kapacitet för tillverkning av transportskruvar med individuella skruvsegment. Med vår nya bockningsmaskin för skruvsegment kan vi nu kan hantera hela tillverkningsprocessen internt.

Läs mer

1988 tog Autofric ett första steg in i tillverkningen av maskiner för reningsverk

Krister Axelssons beslut att ansluta sig till Autofric blev en viktig katalysator för företagets utveckling. Med hans erfarenhet inom bil- och motorcykelbyggen och teamets intresse för VA-industrin, tog Autofric ett första steg in i maskintillverkning för reningsverk.

Läs mer

Stort tack till alla som besökte vår monter på IFAT 2024

Vi är tillbaka i Sverige efter en fantastisk vecka i München på IFAT 2024!

Läs mer

Vi är ISO 14001-certifierade

Vår ISO-certifiering är ett bevis på att vårt miljöarbete utförs och dokumenteras enligt standarden för ISO 14001. Det är viktigt inte bara för oss, utan också för våra kunder, leverantörer och andra aktörer.

Läs mer

Startskottet ljöd 1984

1984 köpte Jan Åslund och hans dåvarade partner en gammal bensinmack i Råda. Tanken var att macken skulle fungera som verkstad för hobbyverksamhet. Istället blev det starten på den blomstrande verksamhet som Autofric är idag.

Läs mer

Testkörningarna avslutade - Ny skruvpress till Storfors kommun

Sista dagarna i januari genomfördes de avslutande testkörningarna av en helt ny avvattningsanläggning vid Storfors Avloppsreningsverk.

Läs mer