Låt oss lära känna Lars-Eric Byqvist

Hej Lars-Eric! Vad jobbar du med på Autofric? 

”Jag jobbar som teamleader över spiralavdelningen på Autofric. Där ser jag till att allt rullar på enligt plan och att produkterna levereras i tid. Vi tillverkar spiraler både till våra egna och våra kunders maskiner. Ungefär 70% av spiralerna levereras till kunder i bland annat i Australien, USA och Tyskland.” 

 

Kan du berätta lite om din resa på Autofric? 

”Absolut! Jag gjorde min första dag på Autofric 1993 och blev fast anställd 2001. Åren där emellan jobbade jag extra på kvällar och annan ledig tid. När jag blev erbjuden en fast tjänst var vi endast fyra anställda. I och med det gjorde jag lite allt möjligt, vilket var väldigt kul! Mitt största fokus blev med tiden just spiraltillverkningen. Det föll sig ganska naturligt eftersom jag var med när vi utvecklade den första spiralmaskinen.” 

 

Vad är det roligaste med att jobba som teamleader? 

”Jag gillar utmaningen som kommer med att tillverkare av spiraler är ett relativt sällsynt inslag i branschen. Det är extra kul när en kund har väldigt specifika krav och vi lyckas uppnå dem. Jag har även en fantastisk personalgrupp som gör att jobbet är roligt även om man har en mindre bra dag. Sen är det självklart fantastiskt att få vara med och utveckla våra maskiner och komma med idéer!”

 

Vad gillar du att göra på fritiden när du inte jobbar? 

”För tre år sen flyttade jag tillbaka till platsen där jag växte upp – Tyngsjö. En liten och gemytlig by ungefär fyra mil från Hagfors. Där händer det med jämna mellanrum att jag snickrar på huset. Det finns också gott om plats för att köra fyrhjuling och snöskoter, eller helt enkelt bara umgås med nära och kära. För övrigt har jag ett intresse av att titta på all typ av motorsport!”

Fler nyheter

Vi expanderar med nya lokaler i Råda

För att möta den ökande efterfrågan på våra produkter och nå våra visioner har vi valt att expandera vår verksamhet med nya tillverkningslokaler i Råda, strax utanför Hagfors.

Läs mer

Egen segmenttillverkning skapar nya möjligheter

Autofric tar ett stort kliv in i framtiden genom att investera i en ny, avancerad bockningsmaskin för skruvsegment – den enda av sitt slag i Sverige. Jesper Christoperson, Business Development & Sales, berättar hur satsningen kommer att förbättra produktionen och erbjudandet till våra kunder.

Läs mer

Egenutvecklade maskiner för reningsverk markerade Autofrics etablering i VA-Industrin

I början av 90-talet beslutade Autofric att utvidga produktportföljen med skruvar för reningsverkens pressar. Eftersom maskiner saknades på marknaden togs beslutet att utveckla egna.

Läs mer

Investering i framtiden med ny maskin för bockning av skruvsegment

För att svara upp mot nya kundkrav har vi utvecklat vår kapacitet för tillverkning av transportskruvar med individuella skruvsegment. Med vår nya bockningsmaskin för skruvsegment kan vi nu kan hantera hela tillverkningsprocessen internt.

Läs mer

1988 tog Autofric ett första steg in i tillverkningen av maskiner för reningsverk

Krister Axelssons beslut att ansluta sig till Autofric blev en viktig katalysator för företagets utveckling. Med hans erfarenhet inom bil- och motorcykelbyggen och teamets intresse för VA-industrin, tog Autofric ett första steg in i maskintillverkning för reningsverk.

Läs mer

Stort tack till alla som besökte vår monter på IFAT 2024

Vi är tillbaka i Sverige efter en fantastisk vecka i München på IFAT 2024!

Läs mer

Vi är ISO 14001-certifierade

Vår ISO-certifiering är ett bevis på att vårt miljöarbete utförs och dokumenteras enligt standarden för ISO 14001. Det är viktigt inte bara för oss, utan också för våra kunder, leverantörer och andra aktörer.

Läs mer

Startskottet ljöd 1984

1984 köpte Jan Åslund och hans dåvarade partner en gammal bensinmack i Råda. Tanken var att macken skulle fungera som verkstad för hobbyverksamhet. Istället blev det starten på den blomstrande verksamhet som Autofric är idag.

Läs mer

Testkörningarna avslutade - Ny skruvpress till Storfors kommun

Sista dagarna i januari genomfördes de avslutande testkörningarna av en helt ny avvattningsanläggning vid Storfors Avloppsreningsverk.

Läs mer